2. lipnja - 2 min čitanja

Vežite se, polijećemo! Zavirili smo u novi splitski restoran u Turističkoj palači u kojem goste dočekuju – stjuardese i piloti

Vežite se, polijećemo! Zavirili smo u novi splitski restoran u Turističkoj palači u kojem goste dočekuju – stjuardese i piloti

Novi koncept, industrijski dizajn i originalnost odlike su nove splitske gastro destinacije Terminal F, smještene u nedavno renoviranoj Turističkoj palači na splistkoj rivi.

Turistička palača u Splitu izgrađena je 1968. godine prema nacrtima arhitekta Čede Rendića, na mjestu nekadašnjih Lazareta koji su srušeni za vrijeme Drugog svjetskog rata.

U sredini samog objekta nalazi se arheološko nalazište na kojem su konzervatori otkrili kako je Split izgledao prije
Dioklecijana.

Novi Terminal F smješten je na ulazu na splitsku rivu i, kako kažu vlasnici, svojevrsni je check in za sve goste koji dolaze u grad. Splićanima će pak cijeli koncept biti svojevrsni početak putovanja.

Industrijski dizajn dominira prostorom u kojem je svaki detalj pomno biran kako bi se ostvario dojam pravog aerodroma.
Veliki željezni šank opremljen je cargo detaljima. Meni je svojevrsna putovnica koja vas vodi kroz razne izlaze s hranom.

Unutrašnjost krasi i ručno izrađen drveni avion dvokrilac s početka 20. stoljeća, a stjuardese i piloti vaši su domaćini na ovom jedinstvenom putovanju.

Na boarding ploči nalaze se informacije o gastro ponudi te sadržaju terminala. Kroz cijeli Terminal F vode signalizacijski smjerokazi.  

Gastro ponuda nove destinacije, koju je osmislio je chef Mario Srdelić, uključuje mnoga međunarodna jela pripremljena na dalmatinski način, a tu je i zanimljivi Popcorn gate koji nudi nudi kokice od liganja, škampa i piletine. 


Podijeli ovaj članak: